REGULAMENT SACALAIA

REGULAMENT GENERAL SACALAIA

 A.J.P.S. CLUJ

Cluj-Napoca, str.Cuza-Voda, bloc A

Tel/Fax/Email : 0264-598976

 e-mail

:contact@ajpscluj.ro


 

Art.1                Pescuitul pe lacul Sacalaia se poate practica cu respectarea legii 317/2009 ,OUG 23/2008. OUG 85/2016 , ORD.60 , respectiv permis ANPA de culoare alba emis de o asociatie care are contract de arenda in derulare precum si carnetul de membru cu cotizatia platita pentru anul in curs

Art.2                Pescuitul se practica doar din barcile puse la dispozitie de catre AJPS Cluj.

Art.3                La intrarea pe lac, pescarul prezinta permisul de pescuit paznicului piscicol si plateste tariful pentru inchirierea barci stabilita de consiliul AJPS Cluj.

Art.4                Pescuitul se face la cel putin 20 metri departare de stuf cu cel mult 4 bete.

Art. 5              Se poate retine o singura bucata de stiuca de minim 40 cm.

Art.6               Interzis a se retine pesti sub limita minima admisa de lege. In acest sens fiecare pescar are obligatia de a se informa de dimensiunile minime admise si de regimul de pescuit. Aceste informatii se pot optine si de la paznicul piscicol.

Art.7               Pescuitul la somn se poate face si noaptea cu conditia ca barca sa fie semnalizata cu lumina si sa fie minim 2 pescari pe lac. Pescuitul la somn se poate practica din luna martie pana la 1 noiembrie respectand perioada de prohibitie.

Art.8               Se interzice intrarea pe lac in stare de ebrietate ,sau consumarea bauturilor alcoolice in barca pe lac.

Art.9               Se interzice poluarea fonica (urlete,muzica) si scaldatatul ,

Art.10     Este interzis harponarea pestelui,pescuitul cu lase,cu varse, pripoane sau altele decat undita.

Art.11     Este obligatorie vesta de salvare la urcarea in barca .

Art . 12    Intrarea la pescuit la copca se va face doar dupa semnarea declaratiei pe propria raspundere. Daca se intra prin alt loc decat cel de la cabana , paznicul piscicol isi declina orice responsabilitate .Numarul maxim de copci este 10 .

Art.13     Este obligatorie prezentarea bagajelor la iesirea de pe lac paznicului piscicol

Art.14     Eventualele distrugeri ,pierderi ale anexelor barcii se vor plati la iesirea de pe lac paznicului piscicol care va emite un bon de casa .

Art.15     La iesirea din barca ,aceasta , se va curata de mizerie iar resturile se vor depune in pubelele special amenajate.

Art.16        Interzis a se retine caracuda .

Art.17        Interzis a retine o cantitate mai mare de 5 kg de peste.

Art.18     Pescuitul se poate practica de la rasaritul si pana la apusul soarelui.

Art.18              Nerespectarea prezentului regulament atrage dupa sine interzicerea accesului pe lac conform hotararii si deciziei consiliului Ajps in litera statutului AJPS Cluj.

Art.19     Prezentul regulament poate fi modificat in functie de modificarea legislativa sau hotararea consiliului.AJPS.

 

 

 

 

                  Consiliul AJPS Cluj